SM-MAANTIEKYMPPI 2023

INFO OSALLISTUJILLE

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-maantiekymppi 26.8.2023 Tornion putaan kaupunginosassa, Hannulan koulu Viidankatu 27, 95420 Tornio. SAUL SM henkilö ja joukke kilpailuunon  osallistumisoikeus on SAUL:n jäsenseurojen jäsenillä ja henkilöjäsenillä, joilla on kilpailulisenssi. 

Kilpailun yhteydessä järjestetään Putaan kymppi, jossa sarjat M, N ja kunto, Putaan kympille osallistuminen ei vaadi lisenssiä eikä minkään seuran jäsenyyttä.

KILPAILUKANSLIA

Hannulan koulu Viidankatu 27, 95420 Tornio
Kilpailukansliassa numeroiden jako ja osallistumisen varmistus sekä palkintojenjako.

Kanslia on avoinna lauantaina 26.8. klo 8:00 alkaen.

Kisakanslia puh. Paula 040 5881492

INFO

Info piste toimii Tornion uimahallin aulassa.

MAJOITUS

Kilpailun majoitus kumppaina toimii Camping Tornio, joka sijaitsee vain 2 km etäisyydellä kisakeskuksesta.

Camping Torniossa voit viettää kesäisiä päiviä leirintäalueella loikoen pehmeällä nurmella tai piipahten uimaan raikkaaseen jokiveteen tai vaikka vuokrata kanootin ja käydä melomassa luonnonkauniilla joella.

Uutuutena alueellamme on ulkouima-allas, joka on avoinna 20.6.- 31.8.  Pientä maksua vastaan voit nauttia auringonpaisteesta uiden tai lekotellen allasalueen aurinkotuoleissa. Baarissa voit nauttia virkistäviä juomia, jäätelöä tai pientä suolaista purtavaa.

Lapsille on tarjolla iso leikkikenttä useine trampoliineineen. Polkuautoja voi vuokrata vastaanotosta.

Illantullen on mukava saunoa huoltorakennuksen yleisissä saunoissa, mitkä ovat vapaasti käytettävissä jokaiselle alueella yöpyvälle tai voit tehdä tulet laavulle ja olla vain.

Jos loikoilu ei huvita, voit helposti tehdä retken joko pyöräillen tai vaikka kävellen Tornio-Haaparannan kauppoihin tekemään elämäsi ostoksia ja samalla nauttia erinomaisesta ruuasta keskustan ravintoloissa.

Muita majoitusvaihtoehtoja Torniossa

Park Hotelli

 

Hotelli Mustaparta

 

Grand hotelli

 

Hotelli Olof

 

Motell Tornio

PAIKOITUS

Henkilö- ja linja-autojen paikoitus alueet:
P1 Putaan koulun parkkipaikka (Hannulankatu 2)
P2 Hannulan jäähallin parkkipaikka (Viidankatu 18)
P3 Tornion palloiluhallin parkkipaikka (Pulkkisenkuja)

PESEYTYMINEN, PUKEUTUMINEN, ARVOTAVAROIDEN SÄILYTYS

Tornion uimahalli, Viidankatu 22A 95420 Tornio.
Ilmoittautumisen yhteydessä kuittaat itsellesi rannekkeen, jolla pääset Tornion uimahallin pukeutumis- ja peseytymistiloihin. Rannekkeella lukitset kaappisi, ranneke on käytössäsi koko kilpailutapahtuman ajan. Koska jokaisella kilpailijalla on käytössään lukollinen kaappi, erillistä arvotavaroiden säilytystä ei ole järjestetty.

Rannekkeen palautus:

Ranneke palautetaan infopisteeseen, jossa palautus kuitataan allekirjoituksella. Palauttamattomasta rannekkeesta Tornion kaupunki laskuttaa urheilijaa 15 euroa/ranneke.

ENSIAPU

Ensiapu piste toimii uimahallin itäpäädyssä, käynti sisäkautta uimahallin käytävää pitkin pesutilojen ohitse tai Länsipohjankadun puolelta.

Ensiavun puhelinnumero kilpailupäivänä: 

Yhteyshenkilö Päivi Jauhola 050 3252903
Yleinen hätänumero 112

RUOKAILU

Kilpailijoilla on mahdollisuus ruokailla Neste K Torion (Tornion Rajaportti) asemalla, Röyttäntie 1 95420 TORNIO. Ruoka: broileripasta, salaatti, leipä ja ruokajuomat. Ruoka maksaa juoksijoille 8 euroa kilpailunumeroa näyttämällä.

KILPAILUN JOHTO

KILPAILUJEN JOHTAJA
Jyrki Risto puh 0400104975
KILPAILUSIHTEERI
Sari Hilli 0407576262
JYRY
Jyrki Risto
Sari Hilli

Muut:

SAUL SM OSALLISTUMISOIKEUS JA ILMOITTAUTUMINEN

SM-kilpailuun osallistuvan urheilijan on oltava SAUL:n jäsenseuran jäsen tai SAUL:n henkilöjäsen ja kilpailijalla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi.

SAUL SM-kilpailuihin ja liiton myöntämiin kansallisiin kilpailuihin osallistuminen vaatii vuonna 2023 kilpailulisenssin. Lisenssin voi ostaa 1.1.2023 alkaen SuomiSport-palvelusta. Tarkemmat ohjeet lisenssin ostoon löytyy täältä: https://www.saul.fi/kilpailu/yleisurheilulisenssi/

SAUL:n SM -kilpailuun ilmoittaudutaan kilpailukalanterin ja joukkuekilpailuun ilmoittaudutaan sivun ilmoittatuminen SAUL SM joukkuet lomakkeella SAUL:n sääntöjen mukaan kautta. Joukkuekilpailuun tehdyt mahdolliset muutokset ennakkoilmoittautumisesta poiketen tehdään kilpailupaikalla osallistumisen varmistamisen yhteydessä.

Ilmoittautumismaksu 30 euroa/henkilö ja joukkuekilpailu 20 euroa/joukkue maksetaan tilille: Rovaniemen Roadrunners OP FI33 5645 0020 0060 94

SAUL:n sääntöjen mukaan jälki-ilmoittautuneita ei hyväksytä SM-kilpailuun.

Ilmoittatutuminen päättyy ja osallistumismaksut on maksettava viimeistään 16.8.2023 klo 24.00 mennessä.

Mikäli ilmoittautumismaksua ei ole maksettu 17.8.2023 mennessä katsotaan ilmoittaututuminen peruutetuksi.

HUOM.:Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Osallistumismaksuja ei palauteta..

PUTAAN KYMPPI OSALLISTUMISOIKEUS JA ILMOITTAUTUMINEN

SM-kilpailujen yhteydessä juostaan kaikille avoin Putaan 10 km. Sarjat N ja M YL ja kunto.

Ilmoittautumiset kilpailukalanterin (lisenssin omaavat) tai tämän sivuston kautta 16.8.2023 klo 24.00 mennessä.

Osallistumismaksu on 30 euroa 16.8.2023 mennessä maksaville.

Osallistumismaksu maksetaan tilille: Rovaniemen Roadrunners OP FI33 5645 0020 0060 94

Ilmoittatutuminen päättyy ja osallistumismaksut on maksettava viimeistään 16.8.2023 klo 24.00 mennessä.

Mikäli ilmoittautumismaksua ei ole maksettu 17.8.2023 mennessä katsotaan ilmoittaututuminen peruutetuksi.

HUOM.:Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Osallistumismaksuja ei palauteta.

OSALLISTUMISEN VARMISTAMINEN

Osallistumisen varmistaminen kilpailuihin on suoritettava viimeistään tunti (1 h) ennen kilpailun starttia. Myös jokkueet on varmistettava kilpailuun. Osallistuminen varmistetaan kisakansliassa täytettävällä lomakkeella.

KILPAILUAIKATAULU

Kaksi erillistä lähtöä naiset ja miehet.

Klo 12.00 Naiset SM -sarjat, N YL ja kunto

Klo 12.15 Miehet SM-sarjat, M YL ja Kunto

Palkintojenjako n. klo 15.00

REITTI

Virallisesti mitattu matka ja reitti on mitattu 17.9.2022. Reitin mittaus on suoritettu kansainvälisen urheiluliiton, World Athletics (WA:n) määrittelemää menetelmää käyttäen . Mittauksen on suorittanut Suomen Urheiluliiton virallinen mittaaja Ismo Pudas. Katso tarkemmat tiedot Reitti -välilehdeltä.

OSALLISTUMISMAKSUT

Osallistumismaksu SAUL SM henkilö matkoille on 30 euroa ja joukkuekilpailuun 20 euroa. Putaan kympin osallistumismaksu on 30 eruroa..

Ilmoittatutuminen päättyy ja osallistumismaksut on maksettava viimeistään 16.8.2023 klo 24.00 mennessä.

Mikäli ilmoittautumismaksua ei ole maksettu 17.8.2023 mennessä katsotaan ilmoittaututuminen peruutetuksi.

Osallistumismaksut maksetaan tilille: Rovaniemen Roadrunners OP FI33 5645 0020 0060 94

HUOM.: Jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Osallistumismaksuja ei palauteta.

OSALLISTUMISMAKSU SISÄLTÄÄ

  1. Sähköisen ajanoton ja tulospalvelun
  2. Lukollisen varustesäilytyksen
  3. Pääsyn Tornion uimahalliin, jossa uimavalvoja on paikalla
  4. Mehua ja urheilujuomaa reitillä ja maalissa
  5. Ensiapupalvelut
  6. Palkinnot sarjojen kolmelle parhaalle (kuntosarjassa palkinnot arvotaan)
  7. Virallisesti mitatun reitin ja reittimerkinnät sekä reitinohjaajien tuen.

AJANOTTO

Kilpailussa on käytössä sähköinen RFID- pohjainen ajanotto. Ajanottosiru on kiinni kilpailunumerossa, joka tulee kiinnittää rintaan. SM-kilpailussa kilpailija saa lisäksi selkänumeron, jossa ei ole sirua. SM-kilpailussa kilpailunumerossa näkyy sääntöjen mukaisesti osallistujan sarja.

JUOKSUKENGÄT

SAUL:n myöntämissä mestaruuskilpailuissa noudatamme WA:n sääntöjä ja World Master Athleticsin (WMA) niihin tekemiä muutoksia. Esimerkiksi kilpailukengistä säädetään WMA:n sääntöjen Tecnical Rules kohdassa 5.13.3, että kilpailukenkien pohjan paksuus saa olla enintään 40 mm ja piikkareissa 30 mm. WMA Technical Rules 5.13.3: “Any shoe used in competition must have a sole with a maximum thickness of no more than 40mm (except any shoe that contains spikes must have a sole with a maximum thickness of no more than 30mm)”. Tarvittaessa kengät voidaan tarkastaa sääntöjen mukaisesti kilpailupaikalla ennen tai jälkeen kilpailun.

N ja M YL ja kuntosarja, yllä oleva kenkäsääntö koskee juoksijoita, jotka haluavat tuloksensa olevan soveltuvia World Athleticsin tulos- ja rankingintarkoituksiin.

KOKOONTUMINEN / CALLING-ROOM

Juoksijoiden tulee olla kokoontumispaikalla (merkitty lähdön välittömään läheisyyteen) 20 min ennen kilpailun starttia. Kilpailukengät tarkastetaan kokoontumisen yhteydessä.

KESKEYTTÄMINEN

Ilmoita keskeyttämisestäsi kilpailukansliaan. Jos tarvitset keskeyttämisen yhteydessä ensiapua, pyydä apua järjestäjiltä.

PROTESTI

Jos kilpailussa tehdään kirjallinen vastalause tuomarineuvoston eli jyryn käsiteltäväksi, tulee sitä sisään jätettäessä maksaa kilpailukansliaan 50 euroa. Raha palautetaan, jos vastalause tulee hyväksytyksi. Maksun suuruutena käytetään kansallisten kilpailujen käytäntöön tarkoitettua kilpailuvaliokunnan päättämää protestimaksua. 
Protestit, jotka koskevat tuloksia tai lajin läpivientiä, tulee tehdä 30 minuutin kuluessa siitä, kun ko. lajin tulokset virallisesti julkistettiin.

PALKINNOT

SM-kilpailuissa palkitaan sarjoittain kolme parasta SM-mitalein. Joukkuekilpailussa palkitaan SM-mitalein kolme parasta juokkuetta sarjoittain.  N ja M YL sarjassa jaetaan palkinnot kolmelle parhaalle. Kuntosarjassa arvotaan palkintoja kaikkien osallistuneiden kesken. Palkintojenjako: kilpailukansliassa protesti ajan päätyttyä. Kello 15:00 alkaen.

Arvonta palkintoina on muumuasssa Intersport ja Pirsma lahjakortteja, pyöräilykypäriä ym. 

VAKUUTUS

Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta. Suosittelemme osallistujille henkilökohtaista vakuutusta.

Urheilujuoma

Kilpailussa tarjolla Squeezy urheilujuomaa ja vettä. Squeezystä saat lisätietoa KotivuoriSportin sivuilta.

Mikäli et löydä etsimääsi tietoa tai kaipaat tarkennusta kilpailuun liittyen ota rohkeasti yhteyttä info@saulmaantiekymppi2023.fi